Placinta de peste cu branza si cartofi
PrinteazaPlacinta de peste cu branza si cartofi din: merluciu, unt, sare de mare, piper, stiuca afumata, boabe de porumb, sos de branza, cartofi, lapte.
- 500 g merluciu spălat şi filetat
- 25 g unt
- sare de mare şi piper negru măcinat
- 200 g ştiucă afumată
- 340 g conservă cu boabe de porumb
- 500 g sos de brânză proaspătă
Ingrediente pentru topping:
- 900 g cartofi curăţaţi
- 60 g unt
- 1/2 ceaşcă cu lapte
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- unt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă sărată până când se înmoaie, scurge-i, zdrobeşte-i şi amestecă-i cu unt şi lapte. Asezonează bine.
Pregăteşte merluciul astfel, preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Aşază peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi presară bucăţele de unt deasupra.
Condimentează cu sare şi piper. Coace peştele timp de 15 minute.
Scoate tava din cuptor şi adaugă ştiuca afumată. Adaugă boabele de porumb şi sosul de brânză. Acoperă cu piureul de cartofi şi presară bucăţele de unt deasupra.
Coace timp de 25 de minute. Lasă preparatul să se rumenească puţin deasupra.
Placinta de peste cu branza si cartofi
Pofta buna!