Placinta de post cu mere

Printeaza

Placinta de post cu mere

Ingrediente:Placinta de post cu mere

  • 500 g făină
  • 2 kg mere
  • 50 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 200 g margarină
  • 1 linguriţa scorţişoară
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 vârf cuţit sare

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, margarină, 150 ml apă, 100 g zahăr şi sare şi îl frămânţi bine. Cureţi merele de coajă, le dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei împreună cu restul de zahăr, scorţişoara şi zahărul vanilat.

Laşi la răcit, iar din aluat întinzi două foi. Pui o foaie într-o tavă unsă cu ulei, adaugi merele, apoi acoperi cu cealaltă foaie şi dai tava la cuptor pentru circa 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.