Placinta de post
PrinteazaPlacinta de post din: nectar de fructe, drojdie, faina, praf de copt, zahar, lamaie, ulei, nuci, cacao, nectar.
Pentru aluat:
- 200 ml nectar de fructe (portocale, caise, piersici)
- 30 g drojdie
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- 4 linguri zahăr
- zeama de la lămâie
- 60 ml ulei
Pentru umplutură:
- 200 g nuci
- 5 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 3 linguriţe cacao
- 100 ml nectar
Mod de preparare:
Se face o maia din 200 ml nectar, 30 g drojdie şi 2 linguri de făină. Separat se amestecă făina, praful de copt, 4 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi zeama de la o lămâie.
Se frământă amestecul cu maiaua, se adaugă 60 ml ulei şi se omogenizează bine, până se obţine un aluat moale. Se lasă la dospit 2 ore.
Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi se fierb până când se omogenizează.
Se întinde o foaie de aluat pe care se aşază umplutura, se rulează şi se taie în 10-12 bucăţi. Acestea se aşază cu tăietura în sus într-o tavă rotundă unsă cu ulei.
Se coace 30-40 de minute la foc mediu. După ce se scoate din cuptor se unge cu miere şi se poate presăra cocos.
Placinta de post
Pofta buna!