Placinta de spanac cu usturoi

Printeaza

Placinta de spanac cu usturoi din: faina, ulei, spanac, ceapa, usturoi, lamaie, ulei, sare.

Ingediente:Placinta de spanac cu usturoi

  • 250 g făină
  • 80 ml ulei
  • 80 ml apă caldă
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g spanac
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii un aluat moale, care nu se lipeşte de mâini. Pune-l intr-o folie de plastic şi dă-l la frigider pentru o oră.

Curăţă ceapa, toac-o cât mai fin, încinge puţin ulei şi căleşte-o cu ustuoiul feliat până se înmoaie. Adaugă spanacul congelat şi căleşte totul până ce scade toată zeama. Potriveşte gustul de sare şi acreşte cu zeamă de lămâie.

Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două şi întinde două foi de grosimea unui deget. Unge o tavă de cuptor cu ulei, presară puţină făină şi întinde prima foaie, pune umplutura, iar deasupra aşază a doua foaie.

Uneşte cele două foi pe margini, unge cu puţin ulei şi dă la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.