Placinta de spanac

Printeaza

 Placinta de spanac

Ingrediente:Placinta de spanac

  • 500 g spanac
  • 5 linguri untură
  • 2 ouă
  • 100 g brînză
  • 1 linguri griş (sau mălai)
  • 1 pahar lapte (sau zer)
  • 400 g făină
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm spanacul, alegînd numai frun­zele, îl spălăm bine şi îl strecurăm. Pu­nem într-o cratiţă o lingură de untură, adăugăm spanacul şi punem la foc pînă se moaie bine foile. Apoi lăsăm să se ră­cească.

Batem ouăle şi le amestecăm cu spana­cul şi cu brînza. Adăugăm griş sau mă­lai. Amestecăm bine şi adăugăm lapte sau zer de la brînză. Din făină, apă, sare şi o lingură de untură facem un aluat pe care îl împărţim în 10 bucăţi rotunde (sferice). Intindem o bucată de aluat cu vergeaua pînă ajunge de mărimea tăvii în care vom face plăcuta. Procedăm la fel şi cu celelalte bucăţi.

Luăm şase foi şi, după ce le ungem pe o parte cu puţină untură sau ulei, le aşe­zăm una peste alta. Facem tot aşa cu celelalte foi şi le lăsăm la o perte.

Ungem o tavă cu puţină grăsime şi aşe­zăm în ea primele şase foi. Turnăm spa­nacul pregătit, netezindu-1 bine cu o lin­gură. Punem deasupra celelalte patru foi şi le întoarcem marginile în sus. Turnăm trei linguri de untură şi dăm la cuptor.

După 30-40 minute scoatem plăcinta, o tăiem şi o servim caldă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta de spanac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.