Placinta de stafide si cartofi

Printeaza

Placinta de stafide si cartofi din: faina, unt, oua, lapte, sare, cartofi, stafide, zahar, praf de copt.

Ingrediente:Placinta de stafide si cartofi

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 2 linguri cu unt topit
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • sare

Pentru umplutura:

  • 3-4 cartofi mari
  • 100 g stafide
  • 3 linguri cu unt
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet praf de copt

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din faina cernută, peste care turnaţi untul topit, 1/2 linguriţă cu sare, 1 ou întreg şi lapte cald pus câte puţin. Amestecaţi întâi cu lingura, iar cand turnaţi laptele, începeţi să frământaţi aluatul.

Obţineţi un aluat ferm pe care-l aco­periţi şi-l lăsaţi să se odihnească. Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i cât sunt calzi si-i amestecaţi cu 2 linguri de unt, un praf de sare şi puţină apă calda.

Obţineţi un piure mai gros în care amestecaţi 2 ouă întregi, stafidele spalate şi scurse de apă, 1 pahar cu zahăr şi un praf de copt. Omogenizaţi amestecul.

Impărţiţi alua­tul în 3 bile, întindeţi foi mari cât tava în care veţi coace plăcinta şi pe fiecare foaie întindeţi piureul de cartofi. Rulaţi foile şi puneţi în tava unsă cu unt. Puneţi tava în cuptorul încins pentru 30 min.

Serviţi plăcinta caldă, tăiată felii mari. Cartofii se întăresc dacă veţi servi plăcinta rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.