Placinta de stafide si cartofi
PrinteazaPlacinta de stafide si cartofi din: faina, unt, oua, lapte, sare, cartofi, stafide, zahar, praf de copt.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 2 linguri cu unt topit
- 1 ou
- 1 cana cu lapte
- sare
Pentru umplutura:
- 3-4 cartofi mari
- 100 g stafide
- 3 linguri cu unt
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 pachet praf de copt
Mod de preparare:
Faceţi un aluat din faina cernută, peste care turnaţi untul topit, 1/2 linguriţă cu sare, 1 ou întreg şi lapte cald pus câte puţin. Amestecaţi întâi cu lingura, iar cand turnaţi laptele, începeţi să frământaţi aluatul.
Obţineţi un aluat ferm pe care-l acoperiţi şi-l lăsaţi să se odihnească. Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i cât sunt calzi si-i amestecaţi cu 2 linguri de unt, un praf de sare şi puţină apă calda.
Obţineţi un piure mai gros în care amestecaţi 2 ouă întregi, stafidele spalate şi scurse de apă, 1 pahar cu zahăr şi un praf de copt. Omogenizaţi amestecul.
Impărţiţi aluatul în 3 bile, întindeţi foi mari cât tava în care veţi coace plăcinta şi pe fiecare foaie întindeţi piureul de cartofi. Rulaţi foile şi puneţi în tava unsă cu unt. Puneţi tava în cuptorul încins pentru 30 min.
Serviţi plăcinta caldă, tăiată felii mari. Cartofii se întăresc dacă veţi servi plăcinta rece.
Pofta buna!