Placinta de ton cu legume
PrinteazaPlacinta de ton cu legume din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.
- 2 foi de aluat de patiserie
- ou batut
- 4 linguri ulei de masline
- 175gr ton
- 2 cepe, feliate
- 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
- 2 catei usturoi, zdrobit
- 3 linguri capere
- 2 linguri suc de lamaie
- 5 oua
- sare si piper
- patrunjel tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Intindeti o foaie de placinta intr-o tava si decupati marginea. Ungeti cu ou batut, apoi intindeti si cealalta foaie, taiati marginile si lipiti-le cu ou, ca sa intaltati aluatul. Gatiti aluatul 15 minute.
Incalziti ulei intr-o tigaie si rumeniti bucata de ton pe ambele parti, cate 2-3 minute. Transferati pe o farfurie si rupeti bucati mici.
Adaugati ulei in tigaie si gatiti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand.
Opriti focul si adaugati tonul, caperele si lamaie. Asezonati cu sare si piper. Incorporati apoi in aluat si spargeti oualele deasupra. Dati la cuptor 10 minute.
Garnisiti cu patrunjel si serviti.
Pofta buna!