Placinta de varza cu lapte acru
PrinteazaPlacinta de varza cu lapte acru din: varza, faina, lapte, malai, kaizer, ceapa, ulei, sare, piper.
- 2 verze
- 2 l lapte acru
- 350 g făină
- 350 g mălai
- 500 g kaizer
- 2 cepe
- 150 ml ulei de floarea-soarelui presat la rece
- 200 ml pastă de tomate
- 1 lingură praf de copt
- boia
- piper şi sare
Mod de preparare:
Se taie kaizerul bucăţele potrivite şi se prăjeşte în ulei, dar nu în totalitate. Peste kaizer se pun ceapa şi varza tocată; după cca 10 minute focul se opreşte; se sărează şi se piperează.
Intre timp, se amestecă laptele acru cu mălai, făină, praf de copt şi puţină sare. Se unge o tavă cu ulei, după care se adaugă compoziţia cu lapte acru şi la final varza călduţă.
Plăcinta se dă la cuptor la foc potrivit, până ce varza începe să se călească puţin pe deasupra, iar compoziţia cu lapte acru s-a întărit.
Se serveşte caldă, cu smântână.
Pofta buna!