Placinta de vinete cu carne de vita

Printeaza

Placinta de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper.

Ingrediente:Placinta de vinete cu carne de vita

  • 1 kg vinete bine coapte
  • 500 g carne tocata de vita
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g parmezan
  • 200 g pesmet
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaceţi vinetele, curăţaţi-le de coajă şi tocaţi-le mai mărunt. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o mărunt şi căliţi-o în ulei. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi în vas carnea. Căliţi-o la foc iute 15 mi­nute, apoi adăugaţi vinetele şi mai lăsaţi vasul pe foc încă 15 minute

Adăugaţi ouăle bătute, parme­zanul ras, jumătate din cantitatea de pesmet, usturoiul, cimbrul şi condimentele. Amestecaţi. Turnaţi într-o tavă compoziţia preparată anterior, nivelaţi-o şi presăraţi deasupra restul de pesmet. Din loc în loc puneţi câte un cubuleţ de unt. Coaceţi la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.