Placinta de vinete cu carne de vita
PrinteazaPlacinta de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper.
- 1 kg vinete bine coapte
- 500 g carne tocata de vita
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 100 g parmezan
- 200 g pesmet
- 4 oua
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 1 lingura cimbru
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele, curăţaţi-le de coajă şi tocaţi-le mai mărunt. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o mărunt şi căliţi-o în ulei. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi în vas carnea. Căliţi-o la foc iute 15 minute, apoi adăugaţi vinetele şi mai lăsaţi vasul pe foc încă 15 minute
Adăugaţi ouăle bătute, parmezanul ras, jumătate din cantitatea de pesmet, usturoiul, cimbrul şi condimentele. Amestecaţi. Turnaţi într-o tavă compoziţia preparată anterior, nivelaţi-o şi presăraţi deasupra restul de pesmet. Din loc în loc puneţi câte un cubuleţ de unt. Coaceţi la foc potrivit.
Pofta buna!