Placinta delicioasa cu cirese
PrinteazaPlacinta delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta.
- 400 g aluat foitaj
pentru uns:
- un ou
- 2 linguri lapte
pentru umplutura:
- 750 g cirese
- zahar pudra
- frunzulite menta
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să ajungă la temperatura camerei. Se întinde pe masa presărată cu făină, într-un pătrat de 50 cm/50 cm. Din aluat se taie bucăţi care se întind uşor, colţurile se adună în mijlocul bucăţii şi apoi se pun într-o tavă de copt.
Se ung cu oul bătut, amestecat cu laptele şi se coc pentru aproximativ 15 minute. După ce s-au rumenit uşor, se scot, se lasă să se răcească şi se umplu cu cireşe feliate. Se pudrează cu zahăr şi se ornează că frunzuliţe de mentă, pentru un plus de aspect.
Placinta delicioasa cu cirese
Pofta buna!