Placinta delicioasa de peste
PrinteazaPlacinta delicioasa de peste din: aluat foitaj, cod, lapte, ceapa, masline, galbenus, unt, sare si piper.
- un pachet aluat foitaj
- 2 bucati cod
- 800 ml lapte
- 2 cepe
- 100 g masline negre fara samburi
- un galbenus
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe pestele în lapte, 15 minute. Se păstrează 100 ml lapte, restul se aruncă si pestele se curăţă de oase şi se toacă mărunt. In unt topit se căleşte ceapa tăiată, se adaugă peştele şi se fierb 15 minute cu laptele păstrat, sare şi piper. Aluatul se modelează sub forma a patru peşti care se umplu cu peştele fiert cu ceapă.
Se pun măslinele tocate şi, din resturi de aluat, se modelează grilaje care se aşază peste burta peştelui umplut. Se ung peştii cu gălbenuş şi se coc.
Placinta delicioasa de peste
Pofta buna!
Arata bine placinta asta