Placinta delicioasa cu legume si cascaval
PrinteazaPlacinta delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie, zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, branza, gris, oua.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g margarina
- 1 ou
- 20 g drojdie
- 1 lingurita zahar
pentru umplutura si decor:
- 2 fire de praz
- 400 g ciuperci
- 4 rosii
- 100 g masline, fara samburi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 200 g smantana
- 200 g branza rasa sau cascaval
- 1 lingura gris
- 4 oua
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvi în 3 linguri de apă călduţă drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de făină. Cerni făina, o amesteci cu maiaua crescută, margarina moale, sare şi 150 ml apă călduţă.
Frămânţi aluatul până se desprinde de mână. îl acoperi şi îl laşi să crească jumatae de oră.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi ciupercile. Tai prazul şi ciupercile în rondele subţiri. Incingi 3 linguri de ulei şi căleşti legumele şi prazul.
După 5 minute, adaugi roşiile tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Stingi focul şi pui felioare de măsline.
Ungi cu uleiul rămas o tavă de 25×35 cm. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie cu care tapetezi baza şi pereţii tăvii. Presari grisul şi întinzi uniform umplutura.
Torni peste umplutură smântână amestecată cu ouăle şi brânza. Coci la foc mediu, 40 de minute.
Placinta delicioasa cu legume si cascaval
Pofta buna!