Placinta delicioasa cu spanac

Printeaza

Placinta delicioasa cu spanac din: faina, oua, praf de copt, unt, spanac, stafide, seminte de pin, parmezan.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 125 g unt
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1/2 linguriţă de sare

Pentru umplutură şi decor:

  • 700 g spanac congelat
  • 50 g stafide
  • 50 g seminţe de pin
  • 2 ouă
  • 100 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare Placinta delicioasa cu spanac:

Cerni într-un castron făina şi praful de copt şi le amesteci împreună cu untul tăiat cubuleţe, gălbenuşul, sarea şi apa rece.

Inveleşti aluatul în folie şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti umplutura.

Căleşti spanacul în ulei, până se dezgheaţă şi scade. Când se răceşte, adaugi ouăle bătute cu puţină sare, parmezanul ras, stafidele şi seminţele şi omogenizezi.

Intinzi aluatul în foaie groasă de 5 mm şi tapetezi cu el baza şi pereţii unei forme pentru tarte, cu diametrul de 28 cm.

Indepărtezi aluatul rămas şi îl transformi fie într-un capac pentru plăcintă, fie în ornamente.

Intinzi umplutura şi pui deasupra aluat pe care îl ungi cu gălbenuş. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 40 de minute.

O porţionezi după ce s-a mai răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.