Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar
PrinteazaO reteta de placinta delicioasa cu urda si marar din: faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt cu sofran, lamaie, sare, urda, marar, oua, gris, zahar vanilat si galbenus.
- 300 g faina
- 200 g margarina
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- 1 lingura smantana
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 1 lamaie
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 400 g urda
- 6 linguri zahar
- 1 legatura marar
- 2 oua
- 2 linguri gris
- 1 plic zahar vanilat
- 1 galbenus pentru uns placinta
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina, zahărul, gălbenuşurile, smântână, praful de copt, sarea, coaja rasă de lămâie şi zeama de la o jumătate de lămâie. Laşi aluatul la rece până pregăteşti umplutura. Amesteci urda cu zahărul, pui ouăle, zahărul vanilat, grisul şi mărarul tocat.
Dacă doreşti, mai poţi adăuga mărar, în funcţie de preferinţă, împărţi aluatul în două şi faci 2 foi. După ce ai uns tava cu margarina şi ai tapetat-o cu făină (sau poţi folosi hârtie de copt), aşezi prima foaie, apoi compoziţia şi o acoperi cu cealaltă foaie. Crestezi ultima foaie (ca în imagine), ca şi cum ai tăia-o, pentru a se rumeni mai bine.
Ungi cu gălbenuşul bătut şi dai la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la foc mediu. După ce capătă o culoare arămie, laşi să se răcească, apoi o tai şi o servesti.
Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu urda si marar
- prajitura cu urda si marar