Placinta dobrogeana cu orez
PrinteazaPlacinta dobrogeana cu orez
- 400 g făină
- 300 g unt sau margarină
- sare
- 140 g orez
- 150 g zahăr
- 200 g telemea de oi desărată
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- coajă de lămîie rasă
Mod de preparare:
Se face un aluat din 350 g făină, puţină sare, 40 g unt şi apă caldă. După 30 minute se întinde aluatul pe o planşetă, se unge cu unt, se împătureşte şi după 30 minute se întinde din nou, se unge cu unt, se împătureşte din nou şi se dă la frigider.
Se împarte aluatul în două, se întinde prima jumătate din el şi se tapetează o formă de tartă unsă cu unt.
Se umple cu următoarea compoziţie: zahărul se amestecă cu ouăle, orezul fiert in lapte vanilat, telemeaua desărată şi cu coaja de lămîie rasă.
Cu a dona jumătate de aluat se înveleşte tarta, se unge cu gălbenuşul şi se coace la cuptor moderat circa 40 minute.
Pofta buna!