Placinta dobrogeana cu orez

Printeaza

 Placinta dobrogeana cu orez

Ingrediente:Placinta dobrogeana cu orez

  • 400 g făină
  • 300 g unt sau margarină
  • sare
  • 140 g orez
  • 150 g zahăr
  • 200 g telemea de oi desărată
  • 3 ouă
  • 1 gălbenuş
  • coajă de lămîie rasă

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din 350 g făină, puţină sare, 40 g unt şi apă caldă. După 30 minute se întinde aluatul pe o planşetă, se unge cu unt, se împătureşte şi după 30 minute se întinde din nou, se unge cu unt, se împătureşte din nou şi se dă la frigider.

Se împarte aluatul în două, se întinde prima jumătate din el şi se tapetează o formă de tartă unsă cu unt.

Se umple cu următoa­rea compoziţie: zahărul se amestecă cu ouăle, orezul fiert in lapte vanilat, telemeaua desărată şi cu coaja de lămîie rasă.

Cu a dona jumătate de aluat se înveleşte tarta, se unge cu gălbenuşul şi se coace la cuptor moderat circa 40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.