Placinta dobrogeana cu telemea

Printeaza

Placinta dobrogeana cu telemea din: faina, ulei, sare, telemea, oua, ceapa.

Ingrediente:Placinta dobrogeana cu telemea

Aluat:

  • 400 g făină albă
  • 5 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1-2 pahare apă călduţă

Umplutură:

  • 500 g telemea de oaie
  • 300 g telemea de vacă
  • 3 fire ceapă verde
  • 6 ouă
  • 300 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se frământă la cald aluatul din făină, sare, 5 linguri ulei, adăugând progresiv apă caldă. Trebuie să rezulte un aluat moale şi nelipicios; se se lasă să se odihnească cel puţin 15 minute.

Se frământă din nou până devine neted şi uniform. Se împarte în două şi se întind foi groase de 5-6 mm; se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se mai lasă 10 min.

Pe un prosop curat se pune una din cele 2 foi şi se întinde uşor cu mâna, se trage uşor de capete dându-i
o formă ovală. Trebuie să fie subţire, să se vadă prosopul prin ea şi lungă cât masa.

Umplutură: se dă brânza pe răzătoarea fină; se adaugă sare, 5 ouă bătute şi ceapa verde tocată mărunt. Se pune 1/2 de compoziţie pe prima foaie, se rulează foaia în prosop până la jumătate; apoi se rulează din capătul opus.

Se taie plăcinta în bucăţi egale, se aşază în tavă lipite. Se ung un ou bătut cu puţină sare şi se rumenesc la cuptor la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.