Plăcintă de dovleac
PrinteazaPlăcintă de dovleac din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, dovleac, scortisoara, coaja de lamaie.
pentru aluat:
- 2 oua
- 6 linguri zahar
- 14 linguri ulei
- 24-25 linguri faina
- 1 ceasca lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- sare
pentru umplutura:
- 1 dovleac
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful de copt şi un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte.
Cureţi dovleacul, îl dai pe râzătoare, amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie şi căleşti totul.
Impărţi coca în două şi întinzi două foi. Pui o foaie în tava unsă cu ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Inţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor.
Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit. O pudrezi cu zahăr vanilat şi o tai în pătrate.
Plăcintă de dovleac
Pofta buna!
Asta e placinta mea preferata