Plăcintă de dovleac

Printeaza

Plăcintă de dovleac din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, dovleac, scortisoara, coaja de lamaie.

Ingrediente:Placinta_de_dovleac

pentru aluat:

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 24-25 linguri faina
  • 1 ceasca lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • sare

pentru umplutura:

  • 1 dovleac
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful de copt şi un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte.

Cureţi dovleacul, îl dai pe râzătoare, amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie şi căleşti totul.

Impărţi coca în două şi întinzi două foi. Pui o foaie în tava unsă cu ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. Inţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor.

Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit. O pudrezi cu zahăr vanilat şi o tai în pătrate.

Plăcintă de dovleac

Placinta_de_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e placinta mea preferata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.