Placinta cu dovleac si branza
PrinteazaO reteta de placinta cu dovleac si branza din: dovleac, usturoi, ceapa, ulei de masline, alune de padure, piper cayenne, salvie, patrunjel, smantana, cas, foitaj si ou.
- 1 kg dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati de 3 cm
- 6 catei de usturoi, necuratati de coaja
- 1 ceapa mare, taiata sferturi
- 2 linguri ulei de masline
- 75 g alune de padure, rumenite
- un praf de piper de Cayenne, un praf de nucsoara
- cateva frunze de salvie, maruntite
- patrunjel proaspat tocat
- 100 ml smantana
- 300 g cas proaspat, usor sarat
- 500 g foitaj
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Aşază dovleacul, ceapa şi usturoiul în tava de copt şi unge-le uniform cu uleiul. Dă la cuptor 40 de minute. Adaugă alunele, piperul, nucşoara, salvia, pătrunjelul, smântână şi casul taiat cuburi.
Lasă sa se răcorească 5 minute. Întinde aluatul in tava de copt, tapetată cu hârtie. Aşaza compozitia si lasă o margine de câţiva cm şi acoperă cu alta foaie.
Apasă marginile cu furculiţa e| să se lipească, crestează din loc în loc şi unge cu oul bătut. Dă la cuptor 40 de minute, până când se rumeneşte. Tate felii şi serveşte caldă.
Placinta cu dovleac si branza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu dovlecei si branza