Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Amesteci făina cu […]
Placinta cu dovleac si cimbru
PrinteazaPlacinta cu dovleac si cimbru din: aluat de foitaj, dovleac, oua, branza de vaci, telemea, fulgi de ardei iute, cimbru, sare, piper, ceapa.
Ingrediente:
- două foi aluat de foitaj
- 600 g dovleac de plăcintă
- 3 ouă
- 200 g brânză de vaci
- 100 g brânză telemea
- o linguriţă cu fulgi de ardei iute
- o lingură cu cimbru verde
- o linguriţă cu sare
- un sfert de linguriţă cu piper
- o ceapă albă
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă, se spală, se taie cuburi, se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace până se înmoaie.
pune într-un bol împreună cu brânza de vaci, brânza telemea, sare, piper şi se pasează cu un blender.
adaugă ouăle, cimbrul, ceapa albă tocată mărunt, fulgii de ardei iute şi se amestecă. Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foile şi se taie în bucăţi.
crestează pe margini, se pune umplutură în mijloc şi se împletesc tăieturile.
aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul îîncins şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Placinta cu dovleac si cimbru
Pofta buna!
Placinta cu mere, lamaie si scortisoara
Pofta buna!
Foarte buna placinta