Placinta de dovleac cu crusta de migdale
PrinteazaPlacinta de dovleac cu crusta de migdale din: muşchi irlandez deshidratat, nuci de pecan, curmale, scorţişoară, apă, dovleac de plăcintă, sirop de agave, mirodenii pentru plăcinta de dovleac, boia iute, suc de ghimbir, ulei de nucă de cocos, cremă de nucă de cocos.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de muşchi irlandez deshidratat
- 2 ceşti de nuci de pecan
- 3/4 ceaşcă de curmale
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 1 ceaşcă de apă
- 4 ceşti de dovleac de plăcintă, cojit şi tăiat în bucăţi
- 1/2 ceaşcă de sirop de agave
- 2 linguri de mirodenii pentru plăcinta de dovleac
- 1/2 linguriţă de boia iute
- 2 linguriţe de suc de ghimbir
- 3/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 1 ceaşcă de cremă de nucă de cocos, pentru glazură
Mod de preparare:
Pregătiţi muşchiul irlandez, cţătindu-l cu apă rece pentru a înlătura orice impurităţi. înmuiaţi-l în apă, folosind un vas cu capac.
Lăsaţi-l la înmuiat în frigider timp de douăzeci şi patru de ore, sau trei ore la temperatura camerei.
Preparaţi mai întâi crusta, amestecând laolaltă nucile pecan, curmalele şi scorţişoara, într-un mixer. Apoi, îndesaţi crusta într-o tavă pentru plăcinte.
In mixer, amestecaţi muşchiul irlandez cu o ceaşcă de apă, până se omogenizează complet.
Adăugaţi dovleacul de plăcintă, siropul de agave, mirodeniile pentru plăcinta de dovleac, boiaua iute şi sucul de ghimbir.
Amestecaţi-le până se omogenizează.
La sfârşit, adăugaţi uleiul de nucă de cocos şi continuaţi să le amestecaţi, până la omogenizarea completă.
Turnaţi umplutura peste crustă şi puneţi-o la frigider timp de trei ore, pentru ca plăcinta să se aşeze.
Garnisiţi cu câteva linguri de cremă de nucă de cocos.
Pofta buna!
A fost buna placinta?