Placinta cu dovleac, naut si ghimbir
PrinteazaPlacinta cu dovleac, naut si ghimbir din: boabe de coriandru, chimen, boia, scorţişoară, ulei de măsline, pulpă de dovleac, sare, cepe franţuzeşti, ghimbir, migdale, merisoare uscate, miere, frunze de spanac, boabe de năut din conservă, usturoi, chimen, margarină, foi de plăcintă.
- 1 linguriţă boabe de coriandru
- 1 linguriţă chimen întreg
- 1 linguriţă boia
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 150 ml ulei de măsline
- 900 g pulpă de dovleac
- sare
- 12 cepe franţuzeşti
- o bucăţică de ghimbir de 4 cm
- 140 g migdale
- 75 g merişoare uscate
- 6 linguri miere
- 225 g frunze de spanac
- 400 g boabe de năut din conservă
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 3 linguri suc de lămâie
- 4 linguri coriandru verde tocat
- 100 g margarină
- 8 foi de plăcintă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. într-otigaie se prăjesc boabele de coriandru şi chimenul; apoi se pisează în mojar, adăugând boia şi scorţişoară.
Acest amestec se presară peste pulpa de dovleac tăiată cuburi.
Se picură deasupra o treime din tantitatea de ulei, se sărează şi se coace la cuptor 20 min.
Se încinge în tigaie a doua treime din cantitatea de ulei şi se prăjeşte ceapa.
Se adaugă ghimbirul ras, migdalele, merişoarele, mierea şi spanacul.
Imediat ce acesta se înmoaie, se ia tigaia de pe foc şi se înglobează dovleacul copt.
Se pasează boabele de năut cu usturoi, chimen, suc de lămâie şi restul de ulei; se înglobează coriandrul.
Se unge forma cu margarină topită şi se tapetează cu foile de plăcintă, unsă fiecare cu margarină.
Se repartizează 1/2 din cantitatea de umplutură, apoi compoziţia de năut şi din nou dovleac.
Se acoperă cu foi de plăcintă şi se unge cu margarină. Se coace la cuptor timp de cca 40 min.
Placinta cu dovleac, naut si ghimbir
Pofta buna!