Placinta cu dovleac si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu dovleac si nuca din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara si zahar pudra.
- 500 g faina
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 1 lingurita cu otet
- 200 ml apa minerala
pentru umplutura:
- 1 kg dovleac
- 200 g zahar
- 200 g nuca maruntita
- 1 lingura cu scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare:
Framanta toate ingredientele de aluat pana obtii o compozitie neteda, care nu se lipeste de maini. Inveleste-l intr-o folie si lasa-l la rece cateva ore. Da pe razatoare dovleacul si pune-l intr-o tigaie adanca, impreuna cu zaharul si scortisoara.
Amesteca incontinuu, ca sa nu se lipeasca. Pune nuca intr-o tava si da-o la cuptor cateva minute, dar nu foarte mult (sa nu se amareasca la gust). Adaug-o in compozitie finala de dovleac.
Intinde doua foi de aluat dupa forma tavii de copt. Asaz-o pe une din ele in tava tapetata cu hartie de copt si lasa marginile in afara.
Toarna umplutura dulce si aromata, niveleaza cu atentie si asaza deasupra cea de-a doua foie intinsa.
Inteapa deasupra din loc in loc si da la cuptor 35-45 de minute. Cand este gata, las-o sa se racoreasca, portioneaz-o si abia apoi pudreaz-o cu zahar.
Placinta cu dovleac si nuca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu dovleac si nuca