Placinta cu dovleac si stafide
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu dovleac si stafide din: dovleac, pesmet, ulei, apa, faina, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, zahar si sare.
- 1 kg dovleac bine copt
- 2 linguri pesmet
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- 400-500 g faina
- 200 g stafide
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingura scortisoara
- 2-3 linguri zahar
- sare
Mod de preparare:
Din faina, sare, apa si ulei framantati un aluat pe care impartiti-l in doua. Intindeti o foaie si puneti-o intr-o tava unsa si tapetata. Peste foaie puneti umplutura de dovleac preparata astfel: curatati dovleacul de coaja si radeti miezul pe razatoarea mare.
Amestecati-l apoi cu stfide, zaharul, scortisoara si pesmetul. Peste aceasta umplutura puneti a doua foaie de aluat, pe care intepati-o cu o furculita, din loc in loc.
Puneti tava la cuptor si lasati focul potrivit pana se rumeneste placinta uniform.
Placinta cu dovleac si stafide
Pofta buna!