Plăcintă cu dovlecei si carne

Printeaza

Plăcintă cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza, unt, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_dovlecei_si_carne

  • 1 kg dovlecei
  • 500 g carne tocata
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 1 cutie mica de pasta de rosii
  • 2 bucati de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • 3 oua
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ceasca cu branza rasa
  • 4 linguri unt pentru uns foile de placinta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

După ce fierbi dovleceii, îi pui la scurs şi îi zdrobeşti. Intr-o cratiţă cu unt topit, căleşti ceapa tocată şi carnea.

Adaugi roşiile, ouăle, brânza rasă, dovleceii, scorţişoara, cuişoarele, sare şi piper, după gust. Amesteci bine toate ingredientele.

Ungi cu unt o tavă şi suprapui cinci foi de plăcintă unse cu unt. Adaugi um­plutura şi nivelezi. Acoperi cu alte cinci foi unse cu unt şi le crestezi cu un cuţit.

Dai la cuptor. Stropeşti cu restul de unt şi laşi la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră.

Plăcintă cu dovlecei si carne

Placinta_cu_dovlecei_si_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.