Plăcintă cu dovlecei si carne
PrinteazaPlăcintă cu dovlecei si carne din: dovlecei, carne tocata, unt, ceapa, pasta de rosii, scortisoara, scortisoara, cuisoare, oua, foi de placinta, branza, unt, sare, piper.
- 1 kg dovlecei
- 500 g carne tocata
- 3 linguri unt
- 1 ceapa
- 1 cutie mica de pasta de rosii
- 2 bucati de scortisoara
- 2 cuisoare
- 3 oua
- 1 pachet foi de placinta
- 1 ceasca cu branza rasa
- 4 linguri unt pentru uns foile de placinta
- sare
- piper
Mod de preparare:
După ce fierbi dovleceii, îi pui la scurs şi îi zdrobeşti. Intr-o cratiţă cu unt topit, căleşti ceapa tocată şi carnea.
Adaugi roşiile, ouăle, brânza rasă, dovleceii, scorţişoara, cuişoarele, sare şi piper, după gust. Amesteci bine toate ingredientele.
Ungi cu unt o tavă şi suprapui cinci foi de plăcintă unse cu unt. Adaugi umplutura şi nivelezi. Acoperi cu alte cinci foi unse cu unt şi le crestezi cu un cuţit.
Dai la cuptor. Stropeşti cu restul de unt şi laşi la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră.
Plăcintă cu dovlecei si carne
Pofta buna!