Placinta cu dovlecei, pui si aroma de nucsoara
PrinteazaPlacinta cu dovlecei, pui si aroma de nucsoara din: ulei de masline, dovlecei, ardei, ceapa verde, usturoi, nucsoara, sare, piper, carne de pui.
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 kg dovlecei mari, tăiaţi în felii subţiri pe lungime
- 1 ardei roşu şi 1 galben, curăţaţi de seminţe şi tăiat în cuburi
- 8 cepe verzi, curăţate şi tăiate în felii subţiri
- 1 căţel de usturoi, curăţat si zdrobit
- nucşoară proaspătă, rasă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 500 g carne tocată de pui
Mod de preparare:
Foloseşte 2 linguri de ulei pentru a unge feliile de dovlecel pe ambele părţi. Rumeneşte-le pe grătar.
Incălzeşte restul de ulei într-o tigaie, adaugă ardeii şi prăjeşte-i 5 minute, amestecând, până se înmoaie.
Adaugă ceapa verde si usturoiul şi prăjeşte pentru câteva minute. Condimentează bine cu nucşoară, sare şi piper.
Lasă amestecul să se răcească.
Setează cuptorul la 180°C. Tapetează tava de copt cu feliile de dovlecel, puse transversal, suprapuse un pic.
Lasă capetele să atârne puţin în afara tăvii. Păstrează câteva felii pentru a acoperi partea de sus.
Nu trebuie să foloseşti toate feliile de dovlecel. Amestecă carnea de pui tocată cu ardeiul, folosind mâinile.
Toarnă totul în tavă, împingând bine în colţuri. Deasupra acoperă toată suprafaţa cu felii de dovlecel.
Aşază tava cu preparatul într-o altă tavă mai mare, în care ai pus apă caldă.
Coace timp de 1 oră, până când ingredientele sunt fierte şi începe să iasă sucul.
Scoate din cuptor şi lasă preparatul să se răcească în tavă.
Scurge eventualul sos care s-a format şi scoate plăcinta pe un platou. Serveşte cu salată.
Placinta cu dovlecei, pui si aroma de nucsoara
Pofta buna!