Placinta cu dovlecel, smantana si marar
PrinteazaPlacinta cu dovlecel, smantana si marar din: margarină, faina, ulei, apa calda, dovlecei, oua, marar, patrunjel verde, gris, ceapa, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet margarină
- 500 g făină
- 1 ceşcuţă ulei
- 3/4 ceaşcă apă caldă
Pentru umplutură:
- 1 kg dovlecei tineri
- 2-3 ouă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1-2 linguri griş
- 2 linguri smântână
- 2 cepe
- 2-3 linguri ulei
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele şi frămânţi puţin aluatul, apoi îl împărţi în 4 bucăţi din care întinzi foi. Le ungi cu margarină, le împătureşti, le rulezi şi le dai la rece.
Pentru umplutură, cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi le laşi puţin în apă rece. Opăreşti apoi cubuleţele în apă cu sare şi le laşi puţin în apă rece, într-o strecurătoare, să se scurgă şi să se răcorească.
Amesteci dovleceii cu ceapa tăiată fideluţă şi îi căleşti în ulei. Laşi la răcit şi adaugi verdeaţa, grisul, ouăle bătute cu sare şi piper şi smântână, amestecând să se omogenizeze.
Din aluat, întinzi două foi. Aşezi o foaie în tava de plăcintă, unsă cu margarină, întinzi toată umplutura şi deasupra aşezi cealaltă foaie. Coci în cuptor, circa 40 de minute.
Placinta cu dovlecel, smantana si marar
Pofta buna!