Placinta dulce cu branza
PrinteazaPlacinta dulce cu branza din: zahar, oua, faina, branza, smantana.
- 180 g untură sau 250 g margarină
- 125 g zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 ou întreg
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- făină cât cuprinde pentru un aluat bun de întins
- 1 kg brânză de vacă
- 250 g zahăr
- 10 plicuri zahăr vanilat
- 12 gălbenuşuri
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Se pune făina într-un castron şi se amestecă cu untura sau cu margarina; se adaugă sarea, zahărul şi zahărul vanilat, oul, iar la urmă se mai adaugă făina. Se frământă până se obţine compoziţia dorită.
Dintr-o parte de aluat se întinde o foaie în tava de copt. Restul aluatului se păstrează pentru a se face grilaje deasupra linzerului.
Pentru compoziţia de brânză se amestecă brânza de vaci cu zahărul şi zahărul vanilat, peste ele se pune pe rând câte un gălbenuş amestecân-du-se continuu cu mixerul, pentru a obţine pasta.
Această compoziţie lichidă se toarnă peste foaie în tavă, iar din restul aluatului se fac grilaje ce se pun peste brânză.
Tava se dă la cuptor cca 45 minute.
Pofta buna!