Placinta dulce cu cuscus

Printeaza

Placinta dulce cu cuscus din: faina, apa, branza de vaci, oua, cuscus, zahar, stafide, lamaie, portocala, ulei, otet, sare.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 375 ml apă
  • un kilogram de brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 150 g cuşcuş
  • 200 g zahăr tos
  • stafide
  • o lămâie
  • o portocală
  • 3 linguri de ulei
  • o lingură de oţet
  • o linguriţă de sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Placinta dulce cu cuscus: Făina se cerne şi se pune într-un vas adânc. în mijloc se toarnă uleiul, apa călduţă, ameste­cată cu sarea şi oţetul.

Se fră­mântă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un castron şi se lasă deoparte timp de 15 minute la loc cald. Se împarte alu­atul în bucăţi egale şi se întind pe rând foi subţiri.

Brânza se amestecă bine cu patru ouă, cuşcuş crud, stafi­dele, zahărul vanilinat, zahărul tos, coaja rasă de la lămâie şi porto­cală.

Se întinde o foaie de aluat într-o tavă, se pune compoziţie, din nou foaie şi compoziţie. Se pro­cedează la fel până când se ter­mină foile şi compoziţia.

Se unge cu ou bătut, se intro­duce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă cinci minute, apoi se porţionează.

Se serveşte fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu placinta cu cuscus

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.