Placinta dulce de dovleac

Printeaza

Placinta dulce de dovleac din: sifon, ulei, drojdie, sare, zahar, dovleac, scortisoara, faina.

Ingrediente:

  • 1 pahar cu sifon sau apă minerală
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 1 pachet mic de drojdie uscată
  • sare
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 kg dovleac
  • scorţişoară pulbere
  • 400 g făină

 

Mod de preparare Placinta dulce de dovleac:

Amestecaţi uleiul cu sifonul rece, omogenizaţi, adăugaţi 1/2 linguriţă cu sare si drojdia înmuiată în apă împreună cu 1 lingură cu zahăr, apoi faina proaspăt cernută.

Obţineţi un aluat moale, lăsaţi-l la dospit.

Pregătiţi dovleacul: tăiaţi felii mari curăţaţi de coajă, daţi pe răzătoarea mare şi puneţi-l într-o cratiţă smălţuită.

Lăsaţi sa se înmoaie pe foc mic, puneţi zahăr şi 1/2 linguriţă cu scorţişoară pulbere.

Impărţiţi aluatul în două şi întindeţi foaie pe planşeta înfainată. Aşezaţi prima foaie in tava întindeţi dovleacul, acoperiţi cu a doua foaie.

Coaceţi 30 min la foc potrivit. Răciţi în tavă, tăiaţi pătrate mici. Serviţi pudrată cu zahăr farin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.