Plăcintă economică
PrinteazaO reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare si ulei.
- 310 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua mari
- 15 g drojdie proaspata
- 5 g drojdie uscata
- 200 g mortadella sau sunca
- 200 g cascaval
- 10 g unt
- 2 lingurite cu gris
- 1/2 lingurita cu sare
- 80 ml ulei
Mod de preparare:
Pune făina într-un vas şi adaugă în centrul ei drojdia dizolvată în laptele uşor călduţ, ouăle, uleiul şi sarea. Amestecă. Tapetează tava (20×20 cm) cu unt şi griş. Toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Pudrează cu puţin griş, aşază un strat de mortadella, apoi unul de caşcaval şi iarăşi unul de mortadella.
Acoperă ultimul strat de mortadella cu aluatul rămas. Presară deasupra mac sau susan şi lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră. Bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. După ce se răceşte, tai-o în pătrăţele şi serveşte..
Plăcintă economică
Pofta buna!