Placinta cu fasole si carnati
PrinteazaPlacinta cu fasole si carnati din: carnati, ierburi uscate, sos iute, ou, aluat de foitaj, fasole, rosii, ardei iute.
Ingrediente:
- 400g carne de cârnaţi sau 8 cârnaţi, cu carnea scoasă din piele
- 2 linguri mix de ierburi uscate
- 300g de sos iute
- 1 ou, bătut
- 375g aluat de foitaj, întins
- 3 conserve a câte 400g de fasole albă, boabele scurse
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 1 ardei iute verde, feliat subţire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C şi tapetează o tavă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.
Intr-un bol mare, combină carnea de cârnaţi, ierburile, jumătate din cantitatea de salsa şi aproximativ jumătate din ou, trebuie să obţii o compoziţie omogenă.
Desfăşoară foitajul într-o tavă de copt.
Aşază umplutura de cârnaţi pe o parte a aluatului, de-a lungul laturii mai lungi, lăsând o bordură de circa 4cm pe margini.
Unge marginile cu puţin ou bătut, apoi împătureşte aluatul peste umplutură.
Apasă marginile cu o furculiţă şi creează câteva găuri de aer la suprafaţă cu un cuţit (pentru a permite aburilor să iasă).
Unge foitajul cu oul rămas şi dă-l la cuptor pentru 40 de minute.
Intre timp, pune fasolea, roşiile, restul de sos, sare şi piper într-o cratiţă şi acoperă-le cu un capac.
Lasă-le să fiarbă 20 de minute sau până când sosul devine gros şi se lipeşte de fasole.
Pentru a servi, presară peste fasole ardeiul iute şi serveşte-o cu felii din foitaj.
Placinta cu fasole si carnati
Pofta buna!