Placinta cu fasole si carnati

Printeaza

Placinta cu fasole si carnati din: carnati, ierburi uscate, sos iute, ou, aluat de foitaj, fasole, rosii, ardei iute.

 

Ingrediente: 

  • 400g carne de cârnaţi sau 8 cârnaţi, cu carnea scoasă din piele
  • 2 linguri mix de ierburi uscate
  • 300g de sos iute
  • 1 ou, bătut
  • 375g aluat de foitaj, întins
  • 3 conserve a câte 400g de fasole albă, boabele scurse
  • 1 conservă de 400g de roşii tocate
  • 1 ardei iute verde, feliat subţire

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C şi tapetează o tavă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.

Intr-un bol mare, combină carnea de cârnaţi, ierburile, jumătate din cantitatea de salsa şi aproximativ jumătate din ou, trebuie să obţii o compoziţie omogenă.

Desfăşoară foitajul într-o tavă de copt.

Aşază umplutura de cârnaţi pe o parte a aluatului, de-a lungul laturii mai lungi, lăsând o bordură de circa 4cm pe margini.

Unge marginile cu puţin ou bătut, apoi împătureşte aluatul peste umplutură.

Apasă marginile cu o furculiţă şi creează câteva găuri de aer la suprafaţă cu un cuţit (pentru a permite aburilor să iasă).

Unge foitajul cu oul rămas şi dă-l la cuptor pentru 40 de minute.

Intre timp, pune fasolea, roşiile, restul de sos, sare şi piper într-o cratiţă şi acoperă-le cu un capac.

Lasă-le să fiarbă 20 de minute sau până când sosul devine gros şi se lipeşte de fasole.

Pentru a servi, presară peste fasole ardeiul iute şi serveşte-o cu felii din foitaj.

 

Placinta cu fasole si carnati

Placinta_cu_fasole_si_carnati

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.