Placinta cu fasole verde si sunca

Printeaza

Placinta cu fasole verde si sunca din: făină, unt sau margarină, caşcaval, fasole verde congelată sau proaspătă, oua, smantana, lapte, sunca afumata, cimbru, ceapă verde, sare, piper.

Placinta_cu_fasole_verde_si_sunca

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 150 g unt sau margarină
  • 50 g caşcaval ras
  • 1 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 800 g fasole verde congelată sau proaspătă
  • 6 ouă
  • 250 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 300 g şuncă afumată
  • cimbru
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din ingrediente­le enumerate, adăugând apă cât cuprinde (6-7 linguri) şi laşi o oră la rece, într-o folie de plastic.

Fierbi fasolea congelată sau proaspătă, timp de 10 minute, în apă cu sare şi cimbru, apoi o strecori, o răceşti sub jet de apă rece şi o laşi să se scurgă.

Baţi ouăle cu smântână şi lapte­le, adaugi sare, piper şi rondele de ceapă verde. întinzi aluatul, îl aşezi apoi într-o tavă unsă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi îl coci timp de 5 minute, în cup­torul încins.

Scoţi tava din cuptor, întinzi fasolea peste aluat şi torni deasupra ouăle bătute cu lapte­le şi smântână.

Presari feliuţe de şuncă afumată şi caşcaval ras şi coci în continuare încă 15-20 de minute.

Placinta cu fasole verde si sunca

Placinta_cu_fasole_verde_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.