Placinta cu fasole verde si sunca
PrinteazaPlacinta cu fasole verde si sunca din: făină, unt sau margarină, caşcaval, fasole verde congelată sau proaspătă, oua, smantana, lapte, sunca afumata, cimbru, ceapă verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 150 g unt sau margarină
- 50 g caşcaval ras
- 1 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 800 g fasole verde congelată sau proaspătă
- 6 ouă
- 250 ml smântână
- 100 ml lapte
- 300 g şuncă afumată
- cimbru
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din ingredientele enumerate, adăugând apă cât cuprinde (6-7 linguri) şi laşi o oră la rece, într-o folie de plastic.
Fierbi fasolea congelată sau proaspătă, timp de 10 minute, în apă cu sare şi cimbru, apoi o strecori, o răceşti sub jet de apă rece şi o laşi să se scurgă.
Baţi ouăle cu smântână şi laptele, adaugi sare, piper şi rondele de ceapă verde. întinzi aluatul, îl aşezi apoi într-o tavă unsă, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi îl coci timp de 5 minute, în cuptorul încins.
Scoţi tava din cuptor, întinzi fasolea peste aluat şi torni deasupra ouăle bătute cu laptele şi smântână.
Presari feliuţe de şuncă afumată şi caşcaval ras şi coci în continuare încă 15-20 de minute.
Placinta cu fasole verde si sunca
Pofta buna!