Plăcintă cu ficat de porc

Printeaza

Plăcintă cu ficat de porc din: faina, galbenusuri, osanza, smantana, otet, sare, ficat de porc, ceapa, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente aluat:Plăcintă cu ficat de porc

  • 900 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g osânză
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură oţet
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg ficat de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • piper
  • sare
  • nucşoară

 

Mod preparare aluat:

Amesteci 700 g făină cu gălbenuşurile, smântână, oţetul, sare după gust şi frămânţi cu apă călduţă până obţii un aluat care se întinde.

Separat, amesteci făina rămasă cu osânza tocată şi împărţi în trei.

Intinzi aluatul într-o foaie, pui o treime din compoziţia de osânză, o împătureşti ca un plic şi o dai la frigider.

Repeţi operaţiunea de 2 ori.

 

Mod preparare umplutura:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti înăbuşit. Separat, fierbi ficatul, îl laşi să se răcească, apoi îl dai prin maşina de tocat. Il amesteci apoi cu ceapa, smântână, sare, piper şi nucşoară după gust.

Intinzi o foaie de aluat, pui toată umplutura, a doua foaie şi o dai la cuptor până se rumeneşte.

După ce s-a răcit, o tai pătrate.

 

 

Poftă bună!


 

Poate te intereseaza si:

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui din: ficatei, ciuperci, ceapa, oua, iaurt, patrunjel, margarina, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 500 g ficăţei 300 g ciuperci 2 cepe 4 ouă 200 ml iaurt 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu margarină piper sare   Mod de preparare: In două vase separate, […]

Placinta cu ciuperci si praz

Placinta cu ficatei de pasare

Placinta cu ficatei de pasare din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ceapa, morcovi, ficatei, cimbru, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei un praf sare 100 ml lapte 5 g drojdie uscată Pentru umplutură: 2 cepe 2 morcovi 600 g ficăţei de pasăre 2 linguri ulei un gălbenuş cimbru sare piper   […]

Placinta cu carne tocata de vita

Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata

Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui, ou, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 500 g aluat foitaj 200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri pesmet 2 căței […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.