Placinta fina cu dovleac
PrinteazaPlacinta fina cu dovleac din: faina, ulei, zahar, lapte, vanilie, bicarbonat de sodiu, dovleac.
- 400 g făină
- 7 linguri ulei
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri lapte
- esenţă de vanilie
- 1 ou
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 gălbenuş
- lapte
- zahăr pudră, pentru decor
- dovleac ras şi călit cu zahăr şi scorţişoară, după gust
Mod de preparare:
Pentru foi, combini toate ingredientele, frămânţi aluatul, îl laşi să se odihnească, apoi îl împărţi în două bucăţi egale. întinzi prima bucată pe o masă presărată cu făină, iar foaia obţinută o aşezi într-o tavă tapetată.
Răstorni dovleacul răcit, iar deasupra pui cealaltă foaie de aluat întinsă şi o înţepi din loc în loc. Baţi gălbenuşul amestecat cu puţin lapte şi dai plăcinta la cuptorul încins 30 de minute.
O serveşti decorată cu zahăr pudră.
Pofta buna!