Placinta fina cu dovleac

Printeaza

Placinta fina cu dovleac din: faina, ulei, zahar, lapte, vanilie, bicarbonat de sodiu, dovleac.

Ingrediente:Placinta fina cu dovleac

  • 400 g făină
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri lapte
  • esenţă de vanilie
  • 1 ou
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 gălbenuş
  • lapte
  • zahăr pudră, pentru decor
  • dovleac ras şi călit cu zahăr şi scorţişoară, după gust

 

Mod de preparare:

Pentru foi, combini toate ingredientele, frămânţi aluatul, îl laşi să se odihnească, apoi îl împărţi în două bucăţi egale. întinzi prima bucată pe o masă presărată cu făină, iar foaia obţinută o aşezi într-o tavă tapetată.

Răstorni dovleacul răcit, iar deasupra pui cealaltă foaie de aluat întinsă şi o înţepi din loc în loc. Baţi gălbenuşul amestecat cu puţin lapte şi dai plăcinta la cuptorul încins 30 de minute.

O serveşti decorată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.