Placinta cu foi din clatite si caise
PrinteazaO reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise.
pentru aluat:
- 50 g faina de cozonac
- putina sare
- 1 ou
- 150 ml de lapte
- ulei de palmier
pentru decor:
- 60 de ml de sirop din orice compot la cutie
- sucul a doua portocale
- 5 caise
Mod de preparare:
Sucul din compot si sucul de portocale se pun într-o tigaie, la foc mediu. Se amestecă în continuu. Apoi se adaugă jumătăţile de caise şi se gătesc timp de 3-4 minute. Se lasă apoi la foc mic până scade lichidul.
Intr-un bol se pun făina, sarea, laptele şi ouăle şi se mixează bine. Intr-o altă tigaie, se pun 2 linguriţe de ulei de palmier. Se adaugă apoi aluat în strat subţire şi se prăjesc clătitele. Aluatul se ţine în ulei 1-2 minute. Utilizaţi apoi o paletă si puneţi deasupra din amestecul de caise.
Astfel, aluatul se mai ţine în tigaie încă 30 de minute. Se pun pe farfurie foi de aluat unse cu mixul de caise, una peste alta, şi se menţin la căldură. Ca să daţi o formă frumoasă foile de plăcintă se învelesc în hârtie pergament până la răcire. Apoi, plăcinta se taie felii.
Placinta cu foi din clatite si caise
Pofta buna!