grau, nuci, zahar, cacao, esenta de vanilie, stafide, cimbru, apa. Coliva este un desert tradițional în bucătăria românească, de obicei pregătit în perioada postului sau în contextul unor ceremonii religioase, cum ar fi parastasele sau înmormântările. Ingrediente: 2 cești de grâu 1 cană de nuci mărunțite 1 cană de […]
Placinta frageda cu branza de burduf
PrinteazaPlacinta frageda cu branza de burduf din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, branza, oua, smantana.
Ingrediente:
aluat:
- 500 g făină
- apă caldă
- 1/4 cub drojdie
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- 1 praf de sare
umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- 100 g brânză de burduf
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 1 praf de sare
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Placinta frageda cu branza de burduf: Freci drojdia cu zahărul, adaugi o linguriţă de făină şi puţină apă caldă. Laşi maiaua să crească 15 minute, apoi o pui peste restul de făină, amestecată cu sarea.
Adaugi uleiul şi torni, treptat, apă caldă, până când obţii un aluat omogen, care nu se mai prinde de degete.
Laşi aluatul să crească, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul.
Amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu cea de burduf, smântână, ouăle şi sarea. întinzi două foi din aluat.
Aşezi una dintre ele într-o formă rotundă, inclusiv pe margini, torni umplutura, o nivelezi şi pui deasupra foaia rămasă.
Dacă vrei, poţi modela forme din aluat, cu care să decorezi plăcinta.
O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de barbun prăjit: Cum să pregătești un preparat tradițional și sănătos
fileuri de barbun, faina de grau, oua, pesmet, ulei pentru prajit, sare, piper, lamaie. Acest pește este adesea apreciat pentru gustul său delicios și este o parte importantă a bucătăriei mediteraneene. În acest articol, vom explora caracteristicile, habitatul, valoarea nutrițională și […]