Placinta frageda cu branza de burduf

Printeaza

Placinta frageda cu branza de burduf din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, branza, oua, smantana.

Ingrediente:

aluat:

  • 500 g făină
  • apă caldă
  • 1/4 cub drojdie
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 praf de sare

umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 100 g brânză de burduf
  • 3 ouă
  • 100 g smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Placinta frageda cu branza de burduf: Freci drojdia cu zahărul, adaugi o linguriţă de făină şi puţină apă caldă. Laşi maiaua să crească 15 minute, apoi o pui peste restul de făină, amestecată cu sarea.

Adaugi uleiul şi torni, treptat, apă caldă, până când obţii un aluat omogen, care nu se mai prinde de degete.

Laşi aluatul să crească, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul.

Amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu cea de burduf, smântână, ouăle şi sarea. întinzi două foi din aluat.

Aşezi una dintre ele într-o formă rotundă, inclusiv pe margini, torni umplutura, o nivelezi şi pui deasupra foaia rămasă.

Dacă vrei, poţi modela forme din aluat, cu care să decorezi plăcinta.

O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Colivă tradițională din grau

grau, nuci, zahar, cacao, esenta de vanilie, stafide, cimbru, apa. Coliva este un desert tradițional în bucătăria românească, de obicei pregătit în perioada postului sau în contextul unor ceremonii religioase, cum ar fi parastasele sau înmormântările.   Ingrediente: 2 cești de grâu 1 cană de nuci mărunțite 1 cană de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.