Placinta frageda cu carne

Printeaza

Placinta cu carne

Ingrediente foi:Placinta frageda cu carne

  • 1 kg făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • sare
  • 250 g unt
  • apă caldă câtă trebuie

 

Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată.

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunţel şi se prăjeşte uşor în unt. Când s-a muiat se adaugă carnea, să se călească un pic. Se stinge cu vin şi o ţuiculiţă, se adaugă puţină apă, sare, piper, cimbru şi se lasă să se gătească vreo jumătate de oră.

La sfârşit se pune mărar tocat .

Se unge o tavă cu unt se împarte aluatul în 24 de bucăţi egale .

Se întinde fiecare bucată foaie de mărimea tăvii, subţire ca hârtia .Fiecare foaie se pune în tavă şi se unge cu unt.

Când s-au împlinit 8 foi se pune jumătate de umplutură apoi alte 8 foi, iar umplutură, şi în sfârşit şi ultimile 8 foi, şi ele îmbibate cu unt topit Se dă la cuptor cu foc potrivit, până se coace rumen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.