Placinta frageda cu carne
PrinteazaPlacinta cu carne
- 1 kg făină
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou
- sare
- 250 g unt
- apă caldă câtă trebuie
Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată.
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunţel şi se prăjeşte uşor în unt. Când s-a muiat se adaugă carnea, să se călească un pic. Se stinge cu vin şi o ţuiculiţă, se adaugă puţină apă, sare, piper, cimbru şi se lasă să se gătească vreo jumătate de oră.
La sfârşit se pune mărar tocat .
Se unge o tavă cu unt se împarte aluatul în 24 de bucăţi egale .
Se întinde fiecare bucată foaie de mărimea tăvii, subţire ca hârtia .Fiecare foaie se pune în tavă şi se unge cu unt.
Când s-au împlinit 8 foi se pune jumătate de umplutură apoi alte 8 foi, iar umplutură, şi în sfârşit şi ultimile 8 foi, şi ele îmbibate cu unt topit Se dă la cuptor cu foc potrivit, până se coace rumen.
Pofta buna!