Placinta frageda de berbecut
PrinteazaPlacinta frageda de berbecut din: pulpe de berbecut, ulei, ceapa, vin, marar, branza, sare, piper.
- 1,5 kg pulpă spate de berbecuţ
- 50 ml ulei măsline
- 200 g ceapă albă tocată
- 450 ml vin roşu sec
- 2 batoane scorţişoară
- un pachet aluat foitaj
- 3 legături mărar
- 250 g brânză Roquefort/Blue Auvergne
- 25 g nucşoară
- sare
- piper
- 25 g scorţişoară
- 2 ouă
- 50 g miere
Mod de preparare:
Carnea de berbecut tocată se pune la călit cu ceapa tocată. Se adăugă batoanele de scorţişoară.
Se acoperă totul cu vin roşu şi se lasă la fiert până e gătită. Când e gata, se dă la răcit şi apoi se pune la frigider timp de 24 de ore.
Apoi se amestecă bine carnea cu mărarul tocat, nucşoara şi scorţişoara pulbere, sarea şi piperul.
Intr-o tavă unsă cu grăsime se aşază foitajul întins, se unge cu ou bătut cu miere, apoi se adaugă compoziţia de carne.
Pe suprafaţa compoziţiei se pun bucăţi de brânză mucegăită, apoi se acoperă cu foitaj. Se repetă operaţiunea încă o dată şi se pune la gătit la 180°C la cuptor, până se rumeneşte bine aluatul.
Poftă bună!