Placinta frantuzeasca cu ceapa din: faina, zahar, sare, drojdie, ceapa, usturoi, untdelemn, cimbru, foaie de dafin, pasta de peste, masline.
Ingrediente:
225 gr. faina
1 lingurita de zahar
2 lingurite rase de sare
8 gr. drojdie proaspata,
1 kg de ceapa (de apa)
2 catei de usturoi
5 linguri de untdelemn,
3 ramurele de cimbru
1 foaie de dafin
faina pentru tabla de prajituri
2 linguri de pasta de peste
12 masline negre
Mod de preparare:
Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc.
Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta.
Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform.
Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins.
Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30×40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute.
Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste, deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele.
Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute
Placinta cu cartofi si ceapa din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi ceapa câte 1 linguriţă sare şi piper, pătrunjel tocat şi puţin ulei Mod de preparare: Se pasează 1 kg cartofi fierţi tăiaţi cubuleţe, cu ceapa tocată. Se adaugă câte 1 linguriţă sare şi piper, pătrunjel tocat şi […]
Placinta cu telemea si ceapa verde din: faina, ulei, sare, telemea, oua, ceapa. Ingrediente: Aluat: 400 g făină albă 5 linguri ulei 1 linguriţă sare 1-2 pahare apă călduţă Umplutură: 500 g telemea 3 fire ceapă verde 6 ouă 300 ml ulei Mod de preparare: Se frământă la cald aluatul din făină, sare, 5 linguri […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.