Plăcintă cu fructe si brânză

Printeaza

O reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura.

Ingrediente:Plăcintă cu fructe si brânză

blat: 

  • 200 g făină
  • 2 linguriţe praf de cacao
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt rece
  • 1 ou

cremă:

  • 400 g brânză-dulce
  • 50 g iaurt slab
  • 50 g smântână
  • 125 zahăr pudră
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 pacheţel gelatină
  • 300 ml frişcă

si: 

  • 200 g căpşuni
  • câte 100 g zmeură şi afine
  • 50 g glazură

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, cacaua, sarea şi zahărul. Formaţi o adâncitură în mijloc, în care puneţi cubuleţele de unt, ouăle şi 2 lin­guri de apă călduţă, apoi frământaţi. înfăşu­raţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l 30 min. la rece.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul în folie şi tapetaţi cu el o for­mă de tartă (0 26 cm).

Coaceţi-l 12 – 15 mi­nute. Amestecaţi brânza, iaurtul, smântână, zahărul şi sucul de lămâie. Dizolvaţi gelatina în 4 linguri de apă, lăsaţi-o să se umfle, încăl­ziţi-o şi încorporaţi-o în cremă.

Bateţi frişca bine, adăugaţi-o în cremă, apoi întindeţi-o peste blat şi lăsaţi prăjitura cca. 3 ore la rece.

Tăiaţi fructele mărunt. Tăiaţi glazura şi to­piţi-o. Presăraţi fructele peste cremă şi întin­deţi glazura cu o lingură.

Plăcintă cu fructe si brânză

Plăcintă cu fructe si brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.