Plăcintă cu fructe si brânză
PrinteazaO reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare, zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura.
blat:
- 200 g făină
- 2 linguriţe praf de cacao
- 1 praf de sare
- 2 linguri zahăr
- 100 g unt rece
- 1 ou
cremă:
- 400 g brânză-dulce
- 50 g iaurt slab
- 50 g smântână
- 125 zahăr pudră
- sucul de la 2 lămâi
- 1 pacheţel gelatină
- 300 ml frişcă
si:
- 200 g căpşuni
- câte 100 g zmeură şi afine
- 50 g glazură
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, cacaua, sarea şi zahărul. Formaţi o adâncitură în mijloc, în care puneţi cubuleţele de unt, ouăle şi 2 linguri de apă călduţă, apoi frământaţi. înfăşuraţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l 30 min. la rece.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. întindeţi aluatul în folie şi tapetaţi cu el o formă de tartă (0 26 cm).
Coaceţi-l 12 – 15 minute. Amestecaţi brânza, iaurtul, smântână, zahărul şi sucul de lămâie. Dizolvaţi gelatina în 4 linguri de apă, lăsaţi-o să se umfle, încălziţi-o şi încorporaţi-o în cremă.
Bateţi frişca bine, adăugaţi-o în cremă, apoi întindeţi-o peste blat şi lăsaţi prăjitura cca. 3 ore la rece.
Tăiaţi fructele mărunt. Tăiaţi glazura şi topiţi-o. Presăraţi fructele peste cremă şi întindeţi glazura cu o lingură.
Plăcintă cu fructe si brânză
Pofta buna!