Placinta cu gris

Printeaza

Placinta cu gris

Ingrediente aluat:

  • 200 g făină
  • 1 lingură untură
  • 1/2 pahar caimac sau smântână
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura: 1 l lapte îndoit cu apă, 100 g zahăr vanilat, 109 g griş, 1 gălbenuş, sare.

 

 

Mod de preparare:

Placinta cu gris: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul şi un praf de sare.

Se frământă aluatul şi se lasă un sfert de oră la rece.

În acest timp se face umplutura: se fierbe laptele amestecat cu apă şi cu zahărul vanilat.

Când fierbe laptele, se toarnă grişul încet, să cadă în ploaie, amestecând mereu, să nu se formeze cocoloşi.

Se dă la o parte şi după ce s-a mai răcorit, se amestecă cu un gălbenuş.

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta, se aşază în tavă, deasupra se pune grişul întins în strat de grosime cât mai egală, iar peste griş se aşază a doua foaie de aluat.

Se coace la foc potrivit. După ce s-a răcorit, se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.