Plăcintă gustoasa cu varză acra
PrinteazaPlăcintă cu varză: faina, drojdie, zahar, ulei, apa, sare, varza acra, ou, piper.
- 500 g făină
- 20 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- sare
- 500 g varză acră
- 1 gălbenuş
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă călduţă, la care adaugi zahăr şi sate. Presari apoi făina şi frămânţi bine. Din când în când, pui ulei călduţ şi apă caldă şi laşi la dospit 30 de minute, într-un loc încălzit.
Tai varza mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Condimentezi după gust, după care o laşi să se răcească. întinzi aluatul în două foi.
Pui o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi întinzi peste ea varza călită. Aşezi deasupra cealaltă foaie şi o ungi cu gălbenuş bătut bine. Dai plăcinta la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!