Placinta cu dovleac, nuca si gem de caise din: faina, sare, otet, apa, ulei, dovleac, nuca, zahar, mere, zahar vanilat, scortisoara, gem de caise. Ingrediente pentru aluat: 500 g făină sare 1 linguriţă oţet apă 50 ml ulei Ingrediente pentru umplutură: câte 300 g dovleac, nucă măcinată şi zahăr 3 mere 3 plicuri zahăr vanilinat […]
Placinta cu gutui si gem acrisor
PrinteazaPlacinta cu gutui si gem acrisor din: gutui, zahar, zahar vanilinat, gris, faina, praf de copt, margarina, smantana, oua, gem acrisor, margarina, vanilie.
Umplutură:
- 9 gutui mari
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 3 linguri griş
Aluat:
- 2 căni făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g margarină
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri smântână
- 3 ouă
- 1 borcan cu gem acrisor
- margarină si făină pentru uns tava
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un vas, în care se frământă bine aluatul.
Se dă la frigider până se pregăteşte umplutura.
Pentru umplutură, gutuile se curăţă şi se taie cubuleţe, se pun la fiert cu apă, 4 linguri de zahăr şi un plic de zahăr vanilat.
Când sunt fierte, se scurg de sirop şi se zdrobesc, până se obţine un piure nu foarte fin.
Din aluatul obţinut se fac 2 foi, una se întinde în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină.
Peste această foaie se presară 3 linguri de griş, apoi se pun gutuile zdrobite şi se mai presară un pliculeţ de zahăr vanilat.
Apoi se pune deasupra şi cea de-a doua foaie, care ulterior se înţeapă cu o furculiţă.
Se coace la foc mare cam 20 de min., apoi la mic încă 40 de min.
Se serveşte plăcinta presărată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu gem de gutui
Placinta cu gem de gutui din: ulei, zahar, lapte, ou, praf, faina, gris, gem de gutui. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri lapte 1 ou mare 1 plic praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat făină cât cuprinde 2 linguri griş gem de gutui proaspăt făcut zahăr pudră, pentru ornat Mod […]
Pofta buna!