Plăcintă cu gutui
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu gutui din: unt, gutui, miez de nuca, zahar vanilat, pesmet, scortisoara, lapte, ulei, praf de copt, otet alb, apa minerala si faina.
- 50 g unt
- 3 gutui mari
- 3 linguri miez de nuca sfaramat
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura pesmet
- 1 lingurita scortisoara macinata
pentru aluat:
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 100 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura otet alb
- 5 linguri apa minerala
- 450 g faina
Mod de preparare:
Intr-un lighean, pui laptele, zahărul, uleiul, apa, praful de copt şi oţetul. Amesteci bine şi adaugi făina. Frămânţi timp de 10 minute un aluat potrivit, elastic, care să nu fie însă moale.
Speli şi razi gutuile pe răzătoarea mare, apoi adaugi zahărul, pesmetul, nuca, zahărul vanilat şi scorţişoara.
Amesteci bine şi ungi tava cu unt sau margarină. împărţi aluatul în două şi întinzi două foi, din care pui una în tavă şi adaugi umplutura.
Untul rămas îl pui deasupra, peste umplutura de gutui, acoperi cu cealaltă foaie şi înţepi aluatul din loc în loc, cu furculiţa. Dai la cuptor timp de 45 de minute, apoi presari zahăr pudră.
Plăcintă cu gutui
Pofta buna!