Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata

Printeaza

Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui, ou, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_haiduceasca_cu_ficat_de_vita_si_carne_tocata

  • 300 ml lapte
  • 500 g aluat foitaj
  • 200 g ficat de vită sau de porc
  • 200 g carne tocată de vită
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 căței usturoi
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Ficatul se curăță de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte minim 30 de minute. După ce se scoate din lapte, se clătește sub apă rece și se toacă mărunt. Se pune ulei la încins într-o cratiță. Se adaugă carnea tocată și ficățeii tăiați mărunt. Se călesc bine, se asezonează cu sare și piper.

Se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Se presară condimentele şi se lasă să se răcorească. Se încinge cuptorul la 180 ⁰C. În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu făină.

Se așază plăcinta în tavă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa plăcintei. Se introduce tava în cuptor și se coace aproximativ 40 de minute.

Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata

Placinta_haiduceasca_cu_ficat_de_vita_si_carne_tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.