Placinta Hawai
Printeaza
O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare, ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel si piper.
- 500 g aluat de patiserie
- 150 g mazăre
- 1 cutie compot de ananas
- 250 g cotlet de porc
- 75 g caşcaval
- 2 linguri susan
- 2 linguri smântână
- 1 ou
- 1 lingură frişcă
- pătrunjel pentru ornat
- piper
Mod de preparare:
Aşezi foile de aluat una lângă alta. Separi fructele de ananasul din compot. Tai cotletul şi ananasul în bucăţele, iar caşcavalul îl dai prin râzătoare. Amesteci cotletul cu ananas şi mazăre. Caşcavalul îl amesteci cu smântână şi pui piper după gust.
Tai foile de aluat în aşa fel încât să obţii câte două pătrate din fiecare. Din prima bucată decupezi forme de flori cu ajutorul unei forme. Separi oul. Gălbenuşul îl amesteci cu frişca. Cu albuşul ungi marginile pătratelor de luat.
Aşezi câte o foaie de aluat, decupezi peste una întreagă şi apeşi uşor marginile. Le ungi apoi cu gălbenuşul cu frişcă şi deasupra presari susan. Pui toate părţile de aluat la cuptor şi laşi să se coace aproximativ 20 de minute.
Florile decupate le scoţi după 15 mintute. Florile şi bucăţile decupate le poţi aranja pe un platou după cum doreşti.
Pofta buna!