Placinta de homar

Printeaza

Placinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou.

Ingrediente:

  • 2 linguri unt fara sare
  • 3/4 ceapa taiata cubulete
  • 1 morcov facut cubulete
  • 3/4 cana porumb congelat
  • 1 – 3/4 cana mazare congelata
  • 3/4 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana supa de pui (doar zeama)
  • 450 g homar congelat
  • 3/4 cimbru uscat
  • sare si piper
  • 1 foaie de placinta (tine-o la frigider)
  • 1 ou mare batut putin

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul şi pregăteşte două castronaşe termorezistente. Topeşte untul la fix; mie într-o cratiţă şi adaugă apoi cea­pa şi morcovul.

Lasă-le să se rumenească şi ai amestecă-le de cîteva ori. Pune în tigaie şi porumbul, mazărea şi făina şi mixează-le bine.

Lasă-le încă un minut şi adaugă treptat laptele şi supa de pui mestecînd continuu. Ia de pe foc sosul abia după ce s-a îngroşat, cam în 5 minute, şi încorpo­rează homarul, cimbrul, sarea şi piperul.

Scoate foaia de plăcintă de la frigider, tai-o pe jumătate şi foloseşte dau o parte, întinde-o bine cu sucitorul şi taie cercuri cu ajutorul unor boluri mai mărişoare decît castroanele termorezistente pe care le-ai pregătit.

Toarnă compoziţia în boluri şi sigileaz-o cu o foaie rotundă. Lipeşte bine coca de castron ca să nu se desprindă cînd se coace.

Fă o gaură mică în mijlocul foii ca să iasă aburul. Cu mana sau cu o pensulă, unge coca cu gălbenuş.

Aşază ambele baluri pe o tavă cu hîrtie de copt şi lasă-le la cuptor pînă ce foaia de plăcintă devine maronie, cam 35 de minute.

 

Placinta de homar

Placinta_de_homar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.