Placinta de homar
PrinteazaPlacinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou.
Ingrediente:
- 2 linguri unt fara sare
- 3/4 ceapa taiata cubulete
- 1 morcov facut cubulete
- 3/4 cana porumb congelat
- 1 – 3/4 cana mazare congelata
- 3/4 cana faina
- 1 cana lapte
- 1 cana supa de pui (doar zeama)
- 450 g homar congelat
- 3/4 cimbru uscat
- sare si piper
- 1 foaie de placinta (tine-o la frigider)
- 1 ou mare batut putin
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul şi pregăteşte două castronaşe termorezistente. Topeşte untul la fix; mie într-o cratiţă şi adaugă apoi ceapa şi morcovul.
Lasă-le să se rumenească şi ai amestecă-le de cîteva ori. Pune în tigaie şi porumbul, mazărea şi făina şi mixează-le bine.
Lasă-le încă un minut şi adaugă treptat laptele şi supa de pui mestecînd continuu. Ia de pe foc sosul abia după ce s-a îngroşat, cam în 5 minute, şi încorporează homarul, cimbrul, sarea şi piperul.
Scoate foaia de plăcintă de la frigider, tai-o pe jumătate şi foloseşte dau– o parte, întinde-o bine cu sucitorul şi taie cercuri cu ajutorul unor boluri mai mărişoare decît castroanele termorezistente pe care le-ai pregătit.
Toarnă compoziţia în boluri şi sigileaz-o cu o foaie rotundă. Lipeşte bine coca de castron ca să nu se desprindă cînd se coace.
Fă o gaură mică în mijlocul foii ca să iasă aburul. Cu mana sau cu o pensulă, unge coca cu gălbenuş.
Aşază ambele baluri pe o tavă cu hîrtie de copt şi lasă-le la cuptor pînă ce foaia de plăcintă devine maronie, cam 35 de minute.
Placinta de homar
Pofta buna!