Plăcintă cu hribi şi caş sărat
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu hribi si cas sarat din: foitaj, cas sarat, hribi, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei iute, sare si piper.
pentru aluat:
- 250 g foitaj
pentru umplutură:
- 180 g caş sărat
- 250 g hribi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică
- 1/2 ardei iute uscat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie caşul cubuleţe. Spală şi curăţă bine hribii, apoi taie picioruşele bucăţi (foto 1) şi pălăriile lamele subţiri.
Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte ceapa tocată, apoi adaugă ardeiul iute sfărâmat şi ciupercile. Căleşte-le la foc mare şi, când s-au înmuiat, condimentează cu sare şi piper, după gust.
Intinde foaia de foitaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi acoperă jumătate din ea cu caşul tăiat cubuleţe.
Pune deasupra ciupercile călite şi înveleşte totul cu cealaltă jumătate de foaie de aluat.
Lipeşte marginile prin presare cu degetele şi crestează suprafaţa aluatului. Coace plăcinta 25 de minute la 200° C şi serveşte-o călduţă.
Plăcintă cu hribi şi caş sărat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu hribi