Plăcintă împletită cu carne de pui

Printeaza

Plăcintă împletită cu carne de pui din: aluat, carne tocata de pui, ceapa, oua, ardei, galbenus, marar, ulei, patrunjel, susan, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_impletita_cu_carne_de_pui

  • 400 g aluat foitaj
  • 800 g carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 ardei rosu
  • 1 galbenus
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • susan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Laşi aluatul să se decongeleze în frigider, de seara. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins, 3-4 minute.

Adaugi carnea tocată şi amesteci uşor, iar după 4-5 minute pui sare, piper, ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe, pătrunjelul şi mărarul tocate.

Laşi pe foc până scade compoziţia. Când s-a răcit, încorporezi ouăle bătute.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul, împărţi imaginar în trei fâşii lungi.

Tai fâşiile de la margine în benzi late de 1  1/2 cm.

Pe fâşia de aluat rămasă întreagă, aşezi umplutura şi o acoperi cu benzile de aluat, suprapunându-le alternativ. Aşezi plăcinta pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungi cu gălbenuş bătut şi presari susan. Introduci tava în cuptorul preîncăl- zit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu 25-30 de minute.

O porţionezi când s-a mai răcit.

Plăcintă împletită cu carne de pui

Placinta_impletita_cu_carne_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.