Plăcintă împletită cu carne de pui
PrinteazaPlăcintă împletită cu carne de pui din: aluat, carne tocata de pui, ceapa, oua, ardei, galbenus, marar, ulei, patrunjel, susan, sare, piper.
- 400 g aluat foitaj
- 800 g carne tocata de pui
- 2 cepe
- 2 oua
- 1 ardei rosu
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi aluatul să se decongeleze în frigider, de seara. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins, 3-4 minute.
Adaugi carnea tocată şi amesteci uşor, iar după 4-5 minute pui sare, piper, ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe, pătrunjelul şi mărarul tocate.
Laşi pe foc până scade compoziţia. Când s-a răcit, încorporezi ouăle bătute.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul, împărţi imaginar în trei fâşii lungi.
Tai fâşiile de la margine în benzi late de 1 1/2 cm.
Pe fâşia de aluat rămasă întreagă, aşezi umplutura şi o acoperi cu benzile de aluat, suprapunându-le alternativ. Aşezi plăcinta pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungi cu gălbenuş bătut şi presari susan. Introduci tava în cuptorul preîncăl- zit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu 25-30 de minute.
O porţionezi când s-a mai răcit.
Plăcintă împletită cu carne de pui
Pofta buna!