Placinta in 4 straturi

Printeaza

Placinta in 4 straturi din: oua, faina, unt, smantana, otet, sare, piper, cascaval, slanina, boia.

Ingrediente:Placinta in 4 straturi

Pentru aluat:

  • 350 g unt
  • 1/2 kg făină
  • 2 ouă
  • 5 linguri de smântână
  • 2 linguri de oţet
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • chimen
  • cimbru
  • 5 ouă
  • 2 pahare de smântână
  • 1 lingură cu piper negru măcinat
  • 700 g caşcaval ras
  • i 500 g slănină afumată
  • boia iute, după gust

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă toate ingredientele până obţii o cocă pe care o laşi la rece peste noapte.

A doua zi întinde jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei din belşug şi ridică marginile. Pune primul strat din chimen şi cimbru, cât să acoperi baza. Adaugă al doilea strat pregătit din ouălei bătute cu smântână şi piperul.

Deasupra pune al treilea strat din caşcavalu ras, apoi al patrulea strat din slănina afumată tăiată cubuleţe, peste care ai presărat boia. Acoperă cu aluatul rămas şi coace la cuptor până se rumeneşte deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.